½Разбрах
Сайтът използва бисквитки, за да можем да Ви предложим най-доброто потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това.
ȭ
афиш с програма
афиш с програма

Концерт на оперния певец Кирил Манолов с пианистката Вяра Шуперлиева и квартет „Дианополис“ на 30 август

Лятно събитие с класически вкус очаква любителите на камерната музика в Ямбол в края на горещия месец август. В неделната вечер от 18:30 часа на 30 август, в прохладната зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистена“ - едно емблематично за нашия град място за срещи - квартет „Дианополис“ с концертмайстор Красимира Султанова ще зарадва своите почитатели със стилен камерен концерт. В своята програмата ямболските виртуози ще изпълнят произведения от Моцарт, Качини, Гардел и още други приятни изненади.

Отново по покана на ямболския тенор Георги Султанов, председател на сдружение „АРТЕМ“, гост-солисти на концерта са известните на българската класическа общественост пианистка Вяра Шуперлиева, корепетитор-преподавател в университета “Моцартеум” в Залцбург, Австрия и световноизвестен баритон Кирил Манолов, „Музикант на годината 2019“ в националната анкета на предаването „Алегро Виваче“ на програма „Хоризонт“ на БНР. В програмата ще чуем известни арии от творби на Моцарт, Добри Христов, Веселин Стоянов, Пучини и Верди.

Вяра Шуперлиева е завършила НМА “Проф. Панчо Владигеров” в София. От 1986 г. работи като корепетитор в СОФИЙСКАТА НАЦИОНАЛНА ОПЕРА И БАЛЕТ. През годините е работила със световноизвестни певци като Гена Димитрова, Ана Томова-Синтова, Дарина Такова, Красимира Стоянова и др. От 1991 до 1994 г., тя акомпанира в Академията “Борис Христов” в Рим, където работи заедно с Александрина Милчева, Никола Гюзелев и Серджо Олива. Постоянен пианист на конкурса “Борис Христов” в София, на който тя печели наградата за “Най-добър акомпанимент”. Редовно е канена за акомпанятор на международни конкурси като “Paolo Neglio” (Италия), “Neue Stimmen” (Германия), както и за селекцията за BBC Cardiff Singer of the World в България. Акомпанирала е на множество престижни международни фестивали. От 2009 г. работи като корепетитор-преподавател в университета “Моцартеум” в Залцбург, Австрия.

Кирил Манолов е един от блестящите български оперни изпълнители, които триумфират на световните сцени през последните години. От 2015 г. прави записи със Симфоничния оркестър на БНР. Рикардо Мути го нарича „Най-добрият Фалстаф в света“, но репертоарът на Манолов излиза отвъд тази негова коронна роля: Амонасро в „Аида“, Граф ди Луна в „Трубадур“, Симон Боканегра и Набуко в едноименните опери, Милер в „Луиза Милер“, Фигаро в „Севилският бръснар“, Дон Карлос в „Силата на съдбата“, Ренато в „Бал с маски“, Дулкамара в „Любовен елексир“ и др. Той гастролира на най-престижните оперни и фестивални сцени в света и работи с най-добрите изпълнители и диригенти. Изминалата 2019 година е изключително успешна за Кирил Манолов – по покана на Рикардо Мути той участва в концертните изпълнения на „Аида“ с Чикагския симфоничен оркестър и българската прима Красимира Стоянова.

Билети за концерта ще бъдат в продажба от 17 август в КИЦ „Безистен“.

Sedcardsystem | MK1 v8.7.7 | RegNr. 18385 | webdesign Œ
û