½Разбрах
Сайтът използва бисквитки, за да можем да Ви предложим най-доброто потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това.
ȭ
RegBiblioteka1
RegBiblioteka1
ȭ
RegBiblioteka2
RegBiblioteka2
ȭ
RegBiblioteka3
RegBiblioteka3
ţ
Ţ

Регионална библиотека „Георги С. Раковски“

Регионална библиотека „Г. Раковски” - Ямбол води началото си от 1862 г., когато е основано ямболското читалище „Съгласие”. Библиотеката заема трайно място в културния живот на град Ямбол почти век и половина. Тя е основно книгохранилище на региона с фонд от 270 000 библиотечни материали, архив на краеведската литература и местен печат. Библиотеката е център за комплексно библиотечно обслужване и на международната и междубиблиотечна заемна служба за региона, на справочно-библиографската и информационната дейност и на библиографията за родния край, както и регионален център по библиотечно дело.

През 2008 г. библиотеката получава финансова подкрепа от Министерство на културата, с които са закупени 15 компютъра, ксерокс, документален скенер и сървър, а чрез успешната реализация на проект „Глобални библиотеки”, от 2010 г. до днес библиотеката представя на своите читатели високоскоростен интернет и множество информационни и библиографски услуги.


Адрес: 8600 Ямбол пл. Освобождение 1
Тел./Факс: 046/ 6634 20
Електронен адрес: libyambol@gmail.com
Работно време: 8.00 – 18. 00 (без събота и неделя)
Уебсайт: http://libyambol.org

Sedcardsystem | MK1 v8.7.7 | RegNr. 18385 | webdesign Œ
û