½Разбрах
Сайтът използва бисквитки, за да можем да Ви предложим най-доброто потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това.
ȭ
театрални празници
театрални празници
ȭ
Kokanova1
Kokanova1
ȭ
Kokanova2
Kokanova2
ţ
Ţ

Театрални празници „Невена Коканова“

Театралните празници „Невена Коканова“, организирани ежегодно от ямболския Драматичен театър „Невена Коканова“, са един от основните акценти в празничната програма, посветена на Деня на Ямбол.

В шест поредни вечери на ямболска сцена се представят подбрани спектакли на водещи театри в страната, получили висока оценка от театралната критика и от зрителите. На сцената се изявяват както утвърдени български актьори, така и млади и още неизвестни имена в съвременното театрално изкуство.

Първото издание на театралните празници „Ямболска пролет" е през далечната 1962 г. След кратко прекъсване, през 2004 г. за радост на изкушената ямболска публика знаковите за града празници са възстановени и преименувани в Театрални празници „Невена Коканова”.

Оригинален и отличителен белег на ямболските театрални празници е почетният приз „Босоногата Жулиета”, който от 2012 г. се връчва на изявилите се за първи път на ямболска сцена актриси с посланието за достойно представяне и за по-нататъшни успехи.


Sedcardsystem | MK1 v8.7.7 | RegNr. 18385 | webdesign Œ
û