½Разбрах
Сайтът използва бисквитки, за да можем да Ви предложим най-доброто потребителско изживяване. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с това.
ȭ
Публика_2
Публика_2
ȭ
Хор_1
Хор_1
ȭ
Хор_2
Хор_2
ȭ
Romania1
Romania1
ȭ
Картина3
Картина3
ȭ
НУФИ_2011_2
НУФИ_2011_2
ţ
Ţ

Народно читалище „Тракийска лира-2012“

Народно читалище „Тракийска лира-2012“ е създадено през 2012 година. То извършва разнообразни културно – образователни дейност в различни по вид школи, кръжоци, курсове и др.. Организира и/ или участва чрез своите състави в местни и национални културни събития. Специфичен акцент в неговата работа е музикално-образователната дейност.

Тракийският хоров фестивал се провежда ежегодно от 2006 г. в първата половина на месец октомври. Създаден сред красотата и енергията на историко-географската област Тракия, фестивалът дава препратка и към наследството на една от най-древните цивилизации в света – Тракийската. Името на фестивала е своеобразен символ на моста на времето, по който върви песента.

Основен организатор на фестивала е Народно читалище „Тракийска лира -2012“. Събитието се провежда главно с подкрепата на Община Ямбол, Община Тунджа, НТС-Ямбол и др.
Фестивалът има за цел да представя както националното, така и европейското хорово изкуство и музикално-певческо наследство; да подпомага обмена на идеи и добри практики между хоровите деятели и диригенти; да създава мостове между традиции и бъдеще.

В него участват академични и народни български и чуждестранни хорове, както и многогласни ансамбли от всички категории: детски, еднородни, камерни, смесени.

В четирите фестивални дни на шест различни сцени се представят разнообразни певчески програми. За десет фестивални издания на фестивалната сцена са гостували над 90 формации от България, Румъния, Гърция, Германия, Сърбия и др. С пъстротата на своя афиш – фолклорни, академични и църковни концерти, както и с новаторската идея те да се провеждат освен в областния център и в няколко други населени места, Тракийският хоров фестивал поставя своите послания на широка платформа и така се утвърди като място за представяне на разнообразни артистични програми, изпълнени от най-съвършените инструменти - човешките гласове.

Адрес: Ямбол, ул. „Джон Атанасов“ 8
Тел./Факс: 046 66 33 98; 0878 89 2088
Електронен адрес: trakiiska.lira.yambol.@gmail.com
Уебсайт: https://bg-bg.facebook.com/Народно-читалище-Тракийска-лира-2012-Ямбол

Sedcardsystem | MK1 v8.7.7 | RegNr. 18385 | webdesign Œ
û